2012. június 25., hétfő

Nagyon szépen köszönöm a kommenteke és a látogatókat. :) Imádlak titeket.♥♥!

6.fejezet - riválisok

/Sandy szemszöge/

Mikor éppen edzésem volt a kerítéshez sétált Sarah, Sam, Jane és még egy valaki. Sokat gondolkoztam, hogy ki ez, és arra jutottam, hogy biztos az a aki most lovagolja Kalifát és Twistert. Pluszba még elveszi tőlem Jasont is, mostanába túl sokat vannak eggyütt. Már most nem bírom a csajt. Egész edzésen azon agyaltam, hogy hogyan toljak ki vele, de közbe eszembe jutott, hogy utánnam lesz edzése. Szóval úgy döntöttem, hogy majd megnézem. Alig vártam már hogy végezzünk és, hogy végre kiröhöghessem. Kalifa egy nagyon nehéz lovaglású ló volt, főleg ugrásnál még én sem tudtam ellovagolni, akkor ez a senkiházi se fogja tudni. Ugrottam pár ugrást meg egy pályát mentem aztán eltünktek. Biztos mennek készülni az edzésre - gondoltam magamban. Mikor én De Javu-vel mentem ki a pályáról ők akkor jöttek be. Szóval gyors bevezettem, leszereltem, bevittem a boxba és már futottam a páyára. Ez az elfoglaltságom kb negyed óráig tartott mert mire vissza értem ők már elkezdték a bemelegítést. Közbe már a nevét is meg tudtam. Folyamatosan őket néztem : Kalifát és Amyt. Nem értettem, hogy hogyan, de ő eltudta lovagolni, én miért nem? Az a ló vágtánál sem volt bolond nála. A bemelegítéssel készen voltak egy picit léptek és jöttek az ugrások. Úgy néztem arra a senkire, hogy ölni tudtam volna a tekintetemmel. Minden ugrást betopogta neki az a dög, és mindent jól csináltak. Amy nagyon szépen és jól lovagolt. Elkell ismerenem jobban mint én. Aztán úgy is óra vége lett, én elmentem a pályáról be az istállóba, goyrsan rápillantottam De Javu-re aztán mentem kifelé. Mikor megláttam, hogy ő jön velem szembe úgy döntöttem, hogy kihasználom az alkalmat és belé megyek, meg is tettem és ezek után haza mentem. 

/Amy/

Csak utánna néztem és egy értetlen fejjel pillantottam Jane felé. Végülis mindegy nem foglalkoztam vele. Kalifát leszereltem és a boxba vezettem, majd a lányok oda jöttek. 
-Na kinek a szobájába nézzük a filmet? - tette fel a kérdést Jane vigyorogva. 
-Amynél - felelte Sam 
-Oké - eggyeztem bele. 
Majd megbeszéltük, hogy hánykor. Ezután mindenki elment a saját szobájába lefürödni, pihenni, elkészülni. Én úgy döntöttem, hogy maradok még egy picit. Tehát fogtam magam kisétáltam a bálákhoz majd felmásztam a tetejére és leültem. Annyira jó volt egy kis nyugalom és csend, de valaki megzavarta. Nem más volt mint Jason. 
-Leülhetek? - kérdezte.
-Persze - feleltem.
-Hogy-hogy ide jöttél? , baj van? - kiváncsiskodott.
-Kicsit bánt Sandy viselkedése, nem a legjobb érzés - mondtam szomorúan. 
-Ne foglalkozz vele - mondta majd egy puszit adott és elment. 

2012. június 21., csütörtök

5.fejezet - újra eggyütt.

Elsem hiszem újra Twister nyergében ülök. Körülbelül egy éve nem ültem rajta, és ma végre megint lovagolhatok Twisteren. Mikor elkeztünk ügetni nem csalódtam, mert ugyan olyan volt, a vágtája sem változott. Remélem az ugrást sem felejtette el, és olyan jó lesz mitn régen. Josh és Jason az első ugrást rakta nekünk ami egy nagyobb x volt. Mint régen az ugrást mindig betopogta magának, nagyon örültem neki, hogy ugyan ilyen jó fejű maradt mint amilyen volt. Aztán jöttek a meredekek, majd az oxerek és utánna egy kissebb pályát mentünk. Annyira élveztem. Hihetetlenül jól ment és egyszer sem verte le, nagyon büszke voltam rá. Mikor végeztem nagyon megdícsértem és a boldogságtól pedig majdnem elszálltam a lóról.
                                                                          .......
Betettem a boxba Twistert. Mikor kijöttem Josh nagyon megdícsért engem.
- Nagyon szépen ment veled Amy! - jelentette ki.
- Köszönöm szépen Josh - feleltem mosolyogva.
- Tudod jövő héten lesz egy verseny nálunk, ha szeretnél indulhatsz vele és természetesen Kalifával is. -mondta mosolyogva
- Úristen persze, hogy szeretnék - jelentettem ki boldogan.
Ezután elment és én is kifelé mentem az istálóból mikor nyerítés csapta meg a fülemet Kalifa boxából. Eszembe jutott, hogy ma még nem látogattam meg. Ugyhogy gyorsan oda futottam hozzá. Bementem a boxába és bocsánatot kértem tőle, meg egy puszit adtam neki. Még gyors adtam neki egykis zabot ebédre aztán már én is éhes lettem. Mikor megint kifelé igyekeztem az istálból Sam,Sarah,Jane jöttek felém.
- Szia Amy! - köszöntek  mindhárman egyszerre.
- Sziasztok! - kösztöntem én is.
- Éppen téged kerestünk, nem akarsz velünk jönni ebédelni? - kérdezte Jane.
- De, szivesen megyek. - feleltem
- Rendben akkor induljunk - inditált minket Sarah.
Tehát elindultunk ebédelni. A kaja szörnyű volt mint mindig, de valahogyan magamba eröltettem. Mitután végeztünk vissza mentünk a lovardába. Egy picit oldalra pillantottam és vissza aztán gyorsan oldalra kaptam a fejem megint, és láttam. hogy valakinek edzése van. Mivel nem volt semmi dolgunk ezért oda sétáltunk a pályához nézni a lovaglást. Ott voltunk és a három lány amint meglátta, hogy ki lovagol egyből vissza akart fordulni.
- Ő a lovarda gazdag és hisztis dívája. - mondta Sarah felgmán.
- Én kiváncsi vagyok rá, nézzük meg. - kérleltem őket.
Bele eggyeztek, de csak most az egyszer. A csaj nem lovagolt szépen és látszott, hogy nagyra van magával. Viszont a ló nem neki való volt, mert egy nehéz lovaglású ló volt, főleg mikor ugrottak. Mivel meguntuk ezért elmentünk a lovakhoz és a lányok mondtam pár szót a csajról. A neve Sandy Randsford és ez a tizedik lova. Az apja jobbnál jobb lovakat akar neki amivel sikeres lehet. Igazából Sandy is nagy pályákat akar menni. Kicsit fura volt nekem, mert nehezen lovagolja el ezeket a lovakat, de igazából nekem mindegy. Én magammal és Kalifával foglalkoztam, mert ma ugrunk, nagyon kiváncsi vagyok már.
                                                                             ..........
Újra Kalifa hátán. Nagyon örültem, de izgatott is voltam. Elkeztünk bemelegíteni közben észre vettem, hogy Kalifa milyen laza és, hogy mennyire támaszkodik, örültem neki. Könnyebb lesz vele ugrani is - mondta Josh.
A bemelegítés után én mentem elösször rá az akadályra. Mivel Kalifa fiatal volt kicsit segíteni kellett neki. Az oxerekre nagyon jókat ugrott és a lábait is rendesen emelgette. Miközben a soromra vártam a kerítésnél Sandyt láttam meg. A nézése szószerint szúrt, ha ölni lehetett volna vele akkor én már nem élnék. A legvégéig ott maradt és ahányszor oda néztem mindig rajtam volt a szeme és mindig ugyan az a nézés, már félelmetes volt. Mikor vissza vezettük a lovakat ő elfutott, beléptünk az istálóban és ő jött velem szembe. És amikor elment mellettem nekem jött. Nem tudom, hogy miért, de valamiért nem szeretett engem amit nagyon nem is értettem.

2012. június 14., csütörtök

Bocsánat a késésért, de nem volt időm megírni. Mivel késtem vele ezért egy hosszabb részt hoztam nektek remélem tetszeni fog ....... Jó olvasást! :)<3


4.fejezet - megtaláltalak.

El jött az a pillanat amit annyira vártam: a vágta. A pillangók a hasamban voltak. Kalifa teljesen nyugodt volt. Josh elkiáltotta magát: rövid vágtát. Aztán összeszedtem a szárakat és elrendeztem magunkat. Majd beugrattam vágátba. Elképesztő volt. Mint az ügetése ugyan úgy a vágtája is kényelmes volt. Éreztem, hogy semmi idegesség nem volt benne. Csináltunk egy átlóváltást vágátból és nem csalódtam benne, mert nagyon szépen átugrott. Kalifa nagyon fordulékony kis ló volt. Imádtam ezt a lovat, egyszerűen bele szerettem. Ezután vissza fogtam és ügettünk, a szárakat oda adtam neki és megdícsértem. Majd megállítottam lépésbe és már csak sétáltunk. Miután leléptettem leszálltam, felhúztam a kengyeleket és egy puszit nyomtam az orrára amire ő csak horkantott. Aztán vissza vezettem a lovardába és a lányok oda jöttek. 
-Na milyen volt? - kérdezte Sam.
-Tetszett? - kiváncsiskodott Sarah.
-Kényelmes? - tette fel kérdését Jane.
-Tudjátok mit? egy válasszal válaszolok mind a három kérdésre : Imádom ezt a lovat! - jelentettem ki.
A lányok csak nevettek, de nagyon örültek, hogy tetszik nekem Kalifa. De Sam megszólalt.
-Amúgy lekéne szerelni a lovaka...nem gondoljátok? - mondta nevetve.
- De lekéne! -válaszoltunk mind a hárman mosolyogva.
Ezért mindannyian elindultunk leszerelni őket. Mikor lenyergeltem láttam, hogy nagyon megizzadt és habos. Ugyhogy megkértem Josht, hogy had mossam le Kalifát. Bele is eggyezett, de csak azzal a feltétellel, ha utánna kiviszem legelni addig amíg megnem szárad. Én természetesen még örültem is, hogy egész délután vele lehetek. Így hát fogtam magam és vissza mentem Kalifához aki már várt.
Miután kerestem egy vezetőszárat rácsatoltam a kötőfékre és oda vezettem a lovat a patamosóhoz, és szép lassan elkezdtem lemosni. Nagyon élvezte, folyamatosan csak horkantott. De a végére szerintem én vizesebb voltam mint ő, de nem baj meg érte mert a fürdetés végére már megtanult slagból is inni. Aztána vizezés után kivittem kerestem egy szép helyet, egy karámba vittem ahol el is engedtem. Mikor sétáltam ő végig követett. Folyamatosan jött utánnam. Amikor leültem a karám közepére akkor se ment tőlem messzem, mindig a közelemben volt. Olykor-olykor rám nézett, de néha oda is jött hozzám. Valamikor a nyakamnál birizgált a nóziával, valamikor a hajamat huzogatta, néha pedig a hátamat böködte az orrával. Aztán ránéztem az orámra és láttam, hogy már fél 6 van. Gyors felpattantam és futottam Kalifához, hogy megfogjam, erre ő elkezdtett velem ellentétes irányba vágtázni. Hát jolvan, ha ezt szeretnéd - mondtam neki nevetve. 
És kergetőzni kezdtem vele, de vaaki félbe szakított minket a futkorászásba. 
-Látom Kalifa élvezi a társaságod - szólt oda hozzám Jason. 
-De meg ilyesztettél...amúgy igen úgy tűnik. - feleltem mosolyogva.
-Végre valakivel jól kijön, eddig sosem volt senkivel sem ilyen jó kapcsolata mint veled. - mondta komoly arcal a szőke srác. 
-Örőlök neki, mert még én sem voltam ilyen jóba egy lóval. - válaszoltam kicsit félénken.
Közbe Kalifa hajlandó volt oda sétálni sétálni hozzám. Megállt mellettem és böködni kezdett. Gyors mozdulattal rácsatoltam a vezetőszárat és megöleltem. Aztán kifelé sétáltunk a karámból onnan be az istálóba és be a boxba. Elköszöntem tőle és jóéjt puszit adtam neki, mert csak holnap jövök már. Mikor kifelé igyekeztem a lovardából egy szürke lovon akadt meg a szemem. Oda mentem, hoyg közelebbről megnézzem. Pont olyan volt mint Twister, rápillantottam a névtáblájára és az volt rá írva hogy : Twister, 7 éves, herélt. Felkiáltottam : kicsi lovam, hát megtaláltalak. Nem érdekelt semmi és senki berontottam a boxába, megöleltem és sírni kezdtem. Ugyan azt csinálta mint régen hozzám bújt és a pólómat kezdte huzkodni. Semmit sem változott, ugyan az maradt aki régen volt. 
-Szép igaz? - kérdezte Josh, az edző.
-Gyönyörű - feleltem szipogva.
-Te miért sírsz? - kérdeződködött.
-Ezt a lovat én lovagoltam 1 évig, és most 2 év után rátaláltam. - válszoltam Josh kérdésére. 
- Akkor te minden mozdulatát ismered neki? - kérdezte izgatottan. 
-Igen az összeset - mondtam már félig mosolyogva.
-Holnap lenne kedved felülni rá ugratni?
                              ...........

2012. június 8., péntek

3.fejezet - a kezdetek

A pasi futott utánam és én ösztönösen menekültem. Megláttam egy kanyart a bálák fele és arra fordultam aztán megpillantottam Jasont ő látta, hogy üldöz az a valaki és gyors mozdulattal berántott a bálák közé. Az üldözőm elesett, Jason kézen fogott és elkezdtett húzni aztán egy idő után már elengedett, mert már szedtem utánna a lábaim. Én csak követtem őt, de aztán Jason szólt, hogy a szobám felé menjünk. Innentől én vezettem. Hamar eltaláltam odáig, kinyitottam az ajtót és láttam, hogy utol ért minket gyorsan befutottunk, az ajtót kulcsra zártam. Ezután Jason figyelmeztetett, hogy ezzel az emberrel vigyázzak, mert veszéljes. Miután még egy kicsit beszélgettünk ő elment. Igazából nekem is menni kellett, mert 2 óra volt és fél 3-kor lovagolunk. Ugyhogy fogtam a csizmaszáram, a kobakom, a kesztyűm és indultam is. Oda mentem ahova mondták, a körkarámhoz, ott is voltak. Oda léptem hozzájuk aztán köszöntem, szinte mindenki nagyon rendesnek tűnt, de voltak egypáran akik nem. Na mindegy engem nagyon nem is izgattak, ezután Josh (edző) oda jött mellém és megkérdezte, hogy hogyan lovagolok.
- Versenyzek már díjugratásban - feleltem mosolyogva.
Egy darabig elgondolkozott aztán felkiáltott.
- Aha megvan kire ülsz remélem tetszeni fog - mondta viccesen aztán kacsintott eggyet.
Már most furdalta az oldalamat a kiváncsiság.
Majd Josh megszólalt : na táborozók irány a lovarda ahol majd mindenki meg kapja a saját lovát akin 4 hétig fog lovagolni. 4 fős csoportokba fogunk lovagolni. Az első 4-es csoport Amy,Samantha,Jane,Sarah fog lovagolni. Ha ők megkapták a lovat ápolják le őket aztán nyergeljenek,kantározzanak. Miután befejezte a mondandóját elindultunk.
                                                                           .....

Már mindenki megkapta a lovát márcsak én maradtam. Legesleghátulra vezetett, és mit láttak szemeim?...Hát persze, hogy azt a fakó lovat amit vertek.
- Bemutatom neked Kalifát - mondta kedvesen majd megveregette a ló nyakát.
Én is oda léptem Kalifa mellé majd köszöntem neki : Szia pajti! na mit szólsz? 4 hétig együtt fogunk lovagolni. - közbe a füle tövét vakargattam.
Erre ő csak egy horkantásal válaszolt.
- Látom élvezed - nevettem eggyet és megpaskoltam.
Majd az ismerkedés után kikötöttem,leápoltam amit nagyon élvezett, ezután felnyergeltem,felkantároztam.
Én is felvettem a kobakot,a kesztyűt és a csizma szárat ahogyan a többiek is. A 3 lány akivel lovagoltam oda jöttek hozzám és bemutatkoztak. A szőke hajú volt Samantha Cambpell, a fekete Jane Ayres, a barna Sarah Siamon volt. Nagyon kedves lányok voltak. Egy kicsit még beszélgettünk aztán indultunka pályára a lovakkal. Kiértünk, egymás mellett jöttünk ki a lányokkal már röhögcsélve, de aztán eggyesével mentünk be a pályára.
A kengyeleket beállítottuk a hevedert ellenőriztük,meghúztuk. Ezután lóra fel! Mikor felszálltam Kalifa hátára olyan furcsa érzés volt, olyant amit még soha nem éreztem. Aztán elindultunk lépésbe, körülbelül olyan volt mintha a levegőbe lennék. Ideges voltam ahogyan Kalifa is. De mikor ügettünk megnyugodtam, de ő még nem. Éreztem, hogy ő egy különleges ló és, hogy mi még nagyon jó páros leszünk.

                                                                               .......

2012. június 1., péntek

2.fejezet - Indulhatunk már?

Ez a 3 nap hihetetlenül unalmas volt, és nagyon lassan telt el.Viszont a napok teltek és végre eljött a várva várt nap.Reggel 7 órakor úgy kipattantam az ágyamból mikor az ébresztőm megszólalt...mint egy gumilabda.Nagy sebességgel pásztáztam le a lépcsőn.A konyha felé vettem az irányt.Gyors reggeli, csak egy pirítost ettem, és azután futottam fel az emeletre.Aztán gyors léptekkel a fürdőszobába indultam.Gyorsan megfürödtem,fogatmostam.Utánna a hajamat copfba kötöttem és felöltöztem.Ruhának egy narancssárga pólót, egy kockás lovaglónadrágot és egy szürke lovaglózoknit választottam.És anyu már kiabált is: "Amy gyere indulnunk kell".Akkora boldogság és izgatottság töltött el mint még soha.Aztán máris nagy léptekkel mentem a lépcső felé.És már rohantam le a földszintre szédítő nagy sebességgel...meg is lett a balset.A lépcső 4. fokáról akkorát bukfenceztem, hogy állítom majdnem betört a fejem.Jót röhögtem azon, hogy milyen szerencsétlen vagyok.Viszont eszembe jutott, hogy keszülni kéne ugyhogy felálltam és felvettem a lovaglócipőm és indultam az ajtó felé.Apa épp dudált, hogy induljak már.Kulcsra zártam az ajtót aztán már be is ugrottam a kocsiba.Végre elindultunk! Az út 2 és fél órás volt, egész gyorsan letelt.Az út végére egy picit elfáradtam ezért elaludtam ugyhogy arra keltem, hogy apa ébreszget ezzel a mondattal: "Amy megérkezdtünk". Kiugrottam gyorsan a kocsiból és mikor szét néztem tátva maradt a szám.Gyönyörű lovarda volt! Miközben bámultam az istálókat egy magas ember jött felém. Elösször mi köszöntünk aztán ő.Végül oda jött és megint köszönt.
-Szia! te biztosan táborozni jöttél, igaz?
-Szia! igen táborozni jöttem - feleltem mosolyogva.
-Egyébként had mutatkozzak be. Jason Morall vagyok! - mutatkozott be, és kezet fogott velem.
-Én pedig Amy Raven vagyok! - mutatkoztam be én is.
-Nagyon örülök - mondta  Jason.
Én csak egy mosollyal válaszoltam.
-Öö...bocsi Amy, de nekem most mennem kell remélem majd még találkozunk - mondta zavarodottan.
-Rendben, remélem én is. Szia!
Aztán elment.
Míg beszélgettem Jasonnel addig apu kipakolt nekem a kocsiból.Aztán megkerestük a lovardavezetőt, kifizettük a tábort és elkértük a szobám kulcsát.Ezután bevittük a cuccaimat a szobámba.Vissza kísértem a családomat az autóhoz és miután elköszöntem tőlük ők indultak is haza.Mikor vissza értem a szobámba lusta voltam kipakolni ezért úgy gondoltam mivel úgyis kiváncsi vagyok itt mindenre már első nap fel is fedezem így hát hagytam a csomagjaim és elmentem szétnézni.

Elindultam, a lovarda gyönyörű volt, tele gyönyörű lovakkal.Aztán mentem még hátrébb és már az istálók legvégén jártam és egy ló kétségbe esett nyerítését hallottam.Ezért elindultam a hang felé és mit láttak szemeim....egy embert aki veri a lovát.Nagyon megilyedtem ezért elkiáltottam magam.A fickó észre vett és egy botot fogott a kezében aztán felém indult kevésbé jóhangulattal.

                                                                                                                                               
                                  .....